Arkki | Vincent Bartoli, 2021
Ohjeet ja usein kysyttyjä kysymyksiä
Täältä löydät kootusti asiaa Arkin säännöistä, tietojen keräämisestä, oppilastöiden ja työskentelyn dokumentoinnista, oppilastöiden ja löytötavaroiden säilyttämisestä sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.
Säännöt oppilaille
Arkkitehtuurin opinnot ovat lapsille ja nuorille hauska harrastus. Oppilaiden toivotaan tutustuvan opiskelun aikana toisiinsa, jotta ryhmätyöt sujuvat ja jokainen voi saada hyviä ideoita myös toisilta. Kun innokkaita arkkitehtuurin harrastajia on tusina, saattaa meteli ja melske helposti ryöpsähtää yli äyräiden. Jotta opiskelu olisi turvallista ja hauskaa, on tärkeää noudattaa yhteisiä sääntöjä. Seuraavia sääntöjä on hyvä kerrata myös kotona!
Usein kysyttyjä kysymyksiä
Mitä Arkissa tehdään?
Arkissa opetetaan taiteen perusopetusta arkkitehtuurista lapsille ja nuorille heidän ikätasonsa mukaisesti. Tämän lisäksi järjestetään monipuolisesti erilaisia teemakursseja ja -leirejä, sekä työpajoja eri kohderyhmille.
Tutustu tarkemmin taiteen perusopetukseen + | Tutustu Arkin monipuoliseen leirivalikoimaan + | Tutustu Arkin työpajatarjontaan + | Lue lisää arkkitehtuurikasvatuksen hankkeista +
Miten voin hakea oppilaspaikkaa?
Hakemuksen voi tehdä sivujemme kautta ja kaikki hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Pääsääntöisesti jos ryhmässä, johon on haettu, on tilaa ja hakemus on oikeaan ikäryhmään, hakemus hyväksytään. Ilmoittautuminen opintoihin tehdään Eepos-palvelussa.
Milloin alkaa syys- ja kevätlukukausi?
Syyslukukausi alkaa viikolla 35 ja kevätlukukausi viikolla 4.
Milloin lapseni ryhmällä loppuu lukukausi?
Arki- ja lauantaipyhät vaikuttavat ryhmien aikatauluun. Jokaisen ryhmän omalta opettajalta saa tarkan tiedon milloin ryhmän lukukauden viimeinen kerta on.
Pitääkö Eepoksessa ilmoittautua kausien välissä?
Ei, Arkissa oppilaspaikka on pysyvä kun sen on saanut ja jatkuu automaattisesti seuraavalle lukukaudelle. Jos haluaa lopettaa Arkissa, peruminen tulee tehdä peruutusehtojemme mukaisesti osoitteeseen info@arkki.fi. Muulla tavalla tehtyjä perumisia ei huomioida. Peruutusehtoihimme voit tutustua tarkemmin täältä ja ne lukevat myös ilmoittautumislomakkeella.
Yhteystiedot ja viestintä koteihin
Lukukauden alussa opettaja jakaa ryhmälleen tiedotteen kauden kulusta. Vanhemmille lähetetään lukuvuoden aikana myös sähköpostitiedotteita käynnissä olevista ja tulevista tapahtumista. Samat tiedotteet löytyvät myös Arkin verkkosivulta. Yhteystietojen muutokset tulee ilmoittaa Arkin toimistoon välittömästi, jotta opettajat saavat tarvittaessa yhteyden vanhempiin ja tärkeät tiedotteet löytävät perille.
Täältä voit lukea ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet + | Täältä löydät kaikki yhteystiedot +
Saavatko oppilaat Arkissa tekemänsä työt kotiin?
Oppilastyöt annetaan yleensä kotiin heti niiden valmistuttua. Osa töistä voidaan säilyttää syys- tai kevätnäyttelyä varten. Näyttelyssä olleet työt ovat haettavissa koululta ilmoitettuna ajankohtana. Noutamattomat työt joudutaan varastotilan vähyyden ja perusteellisen kausisiivouksen takia hävittämään.
Mitä tapahtuu Arkkiin jääneille löytötavaroille?
Arkin toimipisteisiin jää vuosittain lippiksiä ja pipoja, hanskoja ja lapasia, huiveja ja kaulaliinoja ja jopa puseroita ja takkeja. Löytötavaroita voi kysellä opetuspisteissä opettavilta opettajilta tai Arkin toimistolta. Lukuvuoden päätyttyä noutamattomat löytötavarat lahjoitetaan kierrätyskeskukseen.
Lapseni nykyinen ryhmä ei sovi enää aikatauluumme, voiko lapseni vaihtaa ryhmää?
Kyllä, Arkissa on mahdollista vaihtaa ryhmää laittamalla viestiä osoitteeseen info@arkki.fi, tällöin on mahdollista opintosihteerin avustuksella etsiä sopiva uusi ryhmä.
Lapseni tulisi vaihtaa seuraavalla lukukaudella vanhempien lasten ryhmään, miten toimin?
Voitte odottaa rauhassa, että opintosihteeri on teihin yhteydessä. Joka kevät tehdään Arkin toimesta oppilaiden ikätasosiirrot ja teille ehdotetaan Arkin puolelta ryhmää, johon lapsenne voisi siirtyä. Teidän ei tarvitse itse olla yhteydessä toimistoon. Kannattaa seurata kevään infosähköpostia. Kaikkiin vanhempiin ollaan keväällä yhteydessä heidän lapsensa tulevasta ryhmästä syksyllä, vaikka ikätasosiirto ei olisikaan ajankohtainen.
Saako Arkissa suoritetuista opinnoista todistusta?
Kaikki suoritetut opinnot merkitään oppilasrekisteriin. Perusopintojen päätteeksi oppilaalle annetaan pyydettäessä todistus. Syventävien opintojen päättötodistus edellyttää lopputyön tekemistä. Päättötodistus on samalla todistus koko laajan oppimäärän suorittamisesta. Opintojen keskeytyessä oppilas saa pyynnöstä osallistumistodistuksen tai opintorekisteriotteen opinnoistaan.
Miksi kuvaus- ja julkaisulupaa kysytään?
Oppilastöitä ja opetustilanteita dokumentoidaan lukuvuoden aikana. Kuvia saatetaan käyttää esimerkiksi Arkin omilla verkkosivuilla, mainoksissa, julisteissa, tiedotteissa tai lehtiartikkeleissa. Kuvaus- ja julkaisulupaa kysytään ilmoittautumisen yhteydessä.
Miten antamiani tietoja käsitellään Arkissa?
Arkki ylläpitää oppilasrekisteriä Eepos-palvelussa, joka on taiteen perusopetusta varten suunniteltu oppilastietohallinta- ja toiminnanohjausjärjestelmä. Tietosuojaselosteesta selviää, mitä tietoja keräämme ja miten niitä käsittelemme.